התפילה היא תנועה טבעית, בה האנושי נפתח אל מעבר לכל קטגוריה ולכל הגדרה, אף של עצמו.
זהו מפגש מפתיע ביחסו לאמנות התפילה כחכמה, כפרקטיקה ובעיקר כמודל חיים. הוא לא ממציא את שלא היה, אבל חושף בו פנים חדשות שרק בימינו ניתן להבינם.
ברוך ברנר, מחבר הספר ‘מיומנו של המתפלל’ (הוצאת אדרא) ודנה גניהר הקימו את ביה”ס לאמנות התפילה, לא רק כדי לתת מענה לחיפוש של אנשים אחר משמעות וכלים לתפילה המסורתית, אלא כדי להציע לאדם מודל חיים חדש המאפשר לו לחיות את מלוא קומתו.
7 מפגשים שבועיים בזום + ריטריט,
ימי שישי בין 8:30-10:00
מועד התחלה: 22.11.24
30 שעות אקדמיות
עלות: 890 ש”ח (ללא ריטריט).
תאריכים: תאריכים: 22.11, 29.11, 6.12, 13.12, 20.12 (תרגול מ8:30 עד 9:15), (חופשת סמסטר),3.1 (תרגול) 10.1,24.1
תאריכי ריטריט: 30-31.1.25
(עלות הריטריט: 300 ש”ח + דאנה עבור הנחייה, וההרשמה אליו בקישור נפרד)
*ביטול הרשמה יתאפשר עד 14 יום מיום ביצוע העסקה בהתאם לתקנון.
“ההתמקדות היא אמנות תשומת הלב, למה שקיים ולזה שיופיע והתפילה היא פתיחת הלב אל האינסופי. בדרך עדינה ומופלאה ובשותפות רגישה לוקחים אותנו דנה וברוך למסע של עבודה…כדאי לכם !” הרב דוב זינגר, ראש ישיבת מקור חיים.
“לעמוד לפני שערי תפילה, לקחת זמן, לנשום, להתבונן, להקשיב. לעשות זאת בחברותא…במלל ובשתיקה, ובהנחייתם הצלולה והמפוכחת של דנה וברוך…” פרופ’ שרה סבירי, מחברת האונתולוגיה ‘הסופים’.
ברוך ברנר אמן רב תחומי ומוסמך לרבנות, היה שלוש שנים עמית מחקר במרכז לתאטרון באיטליה, של הבמאי וחוקר התרבות יז’י גרוטובסקי. ניהל את מעבדת התרבות ‘ורטיגו’, וממייסדי וראשי קהילת החגים בכפר האמנות האקולוגי. השתתף בהרכבי מוזיקה מגוונים, ביים והופיע בהצגות תאטרון וסרטים. חוקר גוף ומצבי תודעה טרנספורמטיביים למעלה משלושים שנה. מורה בבתי מדרש שונים בארץ, מלמד את שפת הסוד היהודית, וחוקר ומלמד במשך שנים רבות את אמנות התפילה. מחבר הספר “מיומנו של מתפלל”(הוצאת אדרא). מנחה בכיר להתמקדות וקורדינאטור להתמקדות (מוסמך להסמיך) להתמקדות מטעם המכון הבינלאומי בניו-יורק.
דנה גניהר מנחה בכירה וקורדינאטור (מוסמכת להסמיך) מטעם להתמקדות מטעם המכון הבינלאומי בניו-יורק. מלמדת התמקדות 20 שנה, הכשירה דור של מורי התמקדות ברחבי הארץ והקימה בין היתר את התוכנית הדו-שנתית להתמקדות במרכז גוף נפש ברמת השרון, במרכז שילוב בטבעון, במרכז תמהוודה בראש פינה ועוד. מובילה את לימודי הפילוסופיה של ההתמקדות בארץ לימדה את הקורסים ‘התמקדות בתהליכי היצירה בסטודיו’ ו’חשיבה בקצה הידיעה’ (TAE) בפקולטה לארכיטקטורה בטכניון וכן מלמדת במסלול לחדשנות וליזמות במכללת תל חי. כיהנה שלוש שנים בועד המנהל של המכון להתמקדות: The International Focusing Institute.