במהלך הריטריט הנוכחי נכיר את שער הלבדיות המבורכת. נלמד כיצד “לבדיות” מבקשת למידה והבניה ואינה זהה לבדידות, אלא הינה מרחב אינטימי שיש בו היכלות, תנועות ומצבי הכרה המאפשרים חיים של ברכה.
בתקופה בה אנו תמיד זמינים דיגיטלית לאחרים ונוטים לחרדה לפספס, נדמה שאנו רחוקים עוד יותר מהיכולת להיות לבד ולהנות מזה. היכולת להיות בלבדיות היא כושר עמוק שניתן לפתח דרך תרגול, לימוד ומחשבה, ודרכו הווית חיינו משתנה מהקצה אל הקצה. הפנאי שלנו אינו זקוק למילוי; הלבד אינו רק מצב חיצוני, אלא הינו מצב קיומי אשר אי אפשר ואף לא כדאי להמלט ממנו. היא תשתית תנועת חיינו המבקשת להיפתח אל הטמון בה. במובן זה, הלבדיות היא תנועה של האופק האינסופי.
בריטריט נעבור מ’בין אדם לעצמו’ ל’בין אדם לחברו’: איך היכולת שלי להיות בלבדיות בשמחה, מתוך האפשרות להכיר בהתגלות חיי כברכה, מאפשרת לפגוש את הלבדיות של האחר. איך היא מפתחת את היכולת לשמוע את האחר כניגון של עולם הבא, מעבר לזהות ולמראה.
בריטריט נשלב כלים מתוך עולם ההתמקדות הנותנים לאדם הדרכה לתוך קשב פנימי המאפשר ‘לתרגם’ תחושות להבנות חדשות. נעזר ביסודות של שיח מתוך העבודה הדיאלוגית (דני לסרי), ונכיר תנועות לאינסוף מתוך עולמות התפילה והתנועה.
בריטריט נעמיק בנקודות הבאות:
19-20.10.23
חמישי-שישי
בית סיהרא לריטריטים, יבנאל
עלות: 830 ש”ח
למעוניינים.ות ללון במקום, נא לשלוח מייל עם שם החדר ל:info@shakio.org
לאפשרויות הלינה: לחץ
ארז ניר מורה ליהדות, פילוסוף מנחה דיאלוגי וחוקר חינוך. בעבר היה ר”מ בישיבת ההסדר בעתניאל ובמכינות וישיבות נוספות וראש בית המדרש לסטודנטים דרומא באוניברסיטת בן-גוריון. את הדוקטורט שלו כתב על הדמיון והבטיו הפילוסופיים והקיומיים. לומד ומלמד שנים רבות עבודת דמיון ונשימה ואת הקשר שלהם לתפילה ועבודת מודעות. הקים ומנהיג את קהילת הלימוד והתפילה ‘כוילל גמזו לטובה’, ומנחה ומלמד עבודה דיאלוגית בית מדרשית במסגרות שונות. כיום עושה פוסט דוקטרט בנושא דיאלוג וקשב בחינוך באוניברסיטה העברית. מוזיקאי וחסיד ברסלב
ברוך ברנר אמן רב תחומי ומוסמך לרבנות, היה שלוש שנים עמית מחקר במרכז לתאטרון באיטליה, של הבמאי וחוקר התרבות יז’י גרוטובסקי. ניהל את מעבדת התרבות ‘ורטיגו’, וממייסדי וראשי קהילת החגים בכפר האמנות האקולוגי. השתתף בהרכבי מוזיקה מגוונים, ביים והופיע בהצגות תאטרון וסרטים. חוקר גוף ומצבי תודעה טרנספורמטיביים למעלה משלושים שנה. מורה בבתי מדרש שונים בארץ, מלמד את שפת הסוד היהודית, וחוקר ומלמד במשך שנים רבות את אמנות התפילה. מחבר הספר “מיומנו של מתפלל”(הוצאת אדרא). מנחה בכיר להתמקדות וקורדינאטור להתמקדות (מוסמך להסמיך) להתמקדות מטעם המכון הבינלאומי בניו-יורק.
דנה גניהר מנחה בכירה וקורדינאטור (מוסמכת להסמיך) מטעם להתמקדות מטעם המכון הבינלאומי בניו-יורק. מלמדת התמקדות 20 שנה, הכשירה דור של מורי התמקדות ברחבי הארץ והקימה בין היתר את התוכנית הדו-שנתית להתמקדות במרכז גוף נפש ברמת השרון, במרכז שילוב בטבעון, במרכז תמהוודה בראש פינה ועוד. מובילה את לימודי הפילוסופיה של ההתמקדות בארץ לימדה את הקורסים ‘התמקדות בתהליכי היצירה בסטודיו’ ו’חשיבה בקצה הידיעה’ (TAE) בפקולטה לארכיטקטורה בטכניון וכן מלמדת במסלול לחדשנות וליזמות במכללת תל חי. כיהנה שלוש שנים בועד המנהל של המכון להתמקדות: The International Focusing Institute.