מהי ההכרה הפותחת ומתמירה את תפיסת ההיות של האדם?
איזו רגישות לאינטראקציות חיים “תודעת תפילה” מלמדת/משכללת/פותחת?
איך התפילה הופכת להיות חלק מהחיים ולא נותרת בסידור/בתרגול?
כיצד אפשר ליצור אינטגרציה בין תפילה ובין סיטואציות ומצבי חיים?
לרוב אנו מכירים את התפילה כצורך, כפעולה או כריטואל. פעמים רבות אנשים גם מתנים את קיומה בתאולוגיה, אבל בבסיסה היא תודעת חיים. היא סוג מובחן של הכרה הפוקח את החיים אל מעבר ל”מודעות” אליהם.
במובן זה “תודעת תפילה” היא סוג מובחן של הכרה המאפשר לאני להתפקח בסוד “ואני תפילה” הקודם ל”אני מתפלל”.
מוזמנים לקורס חדש/עתיק המלמד את אמנות התפילה כמודל חיים אפשרי, אשר ניתן לתרגל ולהתפתח אליו ומתוך כך להכריע את חיינו במהלך היום, ובתוך סיטואציות מאתגרות, באופן חדש.
לסרטונים נוספים בנושא תפילה לחצו
7 מפגשים שבועיים בזום + ריטריט
ימי שישי בין 8:30-10:00
מועד התחלה: 21.2.25
30 שעות אקדמיות
עלות: 930 ש”ח (ללא ריטריט).
תאריכים: 21.2, 28.2, 7.3, 21.3, 28.3, 4.4, 11.4
תאריכי ריטריט: 24-25.4.25
(עלות הריטריט: 315 ש”ח + דאנה עבור הנחייה, וההרשמה אליו בקישור נפרד)
*ביטול הרשמה יתאפשר עד 14 יום מיום ביצוע העסקה בהתאם לתקנון.
“ההתמקדות היא אמנות תשומת הלב, למה שקיים ולזה שיופיע והתפילה היא פתיחת הלב אל האינסופי. בדרך עדינה ומופלאה ובשותפות רגישה לוקחים אותנו דנה וברוך למסע של עבודה…כדאי לכם !” הרב דוב זינגר, ראש ישיבת מקור חיים.
“לעמוד לפני שערי תפילה, לקחת זמן, לנשום, להתבונן, להקשיב. לעשות זאת בחברותא…במלל ובשתיקה, ובהנחייתם הצלולה והמפוכחת של דנה וברוך…” פרופ’ שרה סבירי, מחברת האונתולוגיה ‘הסופים’.
אני שנים רבות לומד ומתעסק בתורות לימוד מהמזרח, רפואה סינית, בודהיזם, צ’י-קונג וטאי-צ’י.
בקורס אומנות התפילה לראשונה אני לומד חוכמה יהודית, ומרגיש שזה מחבר לי הרבה דברים איתם אני מתעסק בחיי ובעבודתי. תומך בי בערות לתהליכי החיים הכי עדינים, ויוצר מרחב אשר מאפשר לי המשך חקירה ונגיעה בפלא הבריאה בה אני חי. אורי
ברוך ברנר – אמן יוצר, מוסמך לרבנות, היה עמית מחקר במרכז למחקר ויצירה של הבמאי יז’י גרוטובסקי באיטליה. ניהל את מעבדת התרבות ‘ורטיגו’, וממייסדי וראשי קהילת החגים בכפר האמנות האקולוגי.
מורה בבתי מדרש שונים בארץ ובחו”ל. מלמד את שפת הסוד היהודית במשך למעלה מ 20 שנה, חוקר ומלמד במשך שנים רבות את אמנות התפילה ואמנות התנועה.
מחבר הספר ‘מיומנו של מתפלל’.
מוסמך כמנחה התמקדות מטעם המכון הבינלאומי בניו-יורק.
דנה גניהר מנחה בכירה להתמקדות מטעם המכון הבינלאומי בניו-יורק.
הכשירה דור של מורי התמקדות ברחבי הארץ והקימה בין היתר את התוכנית הדו-שנתית להתמקדות במרכז גוף נפש ברמת השרון, במרכז שילוב בטבעון, במרכז תמהוודה בראש פינה ועוד.
מובילה את לימודי הפילוסופיה של ההתמקדות בארץ ומלמדת את הקורס ‘התמקדות בתהליכי היצירה בסטודיו’ בפקולטה לארכיטקטורה בטכניון וכן במסלול לחדשנות וליזמות במכללת תל חי.
כיהנה שלוש שנים בועד המנהל של המכון להתמקדות.