מה קורה כשאדם מבין, בונה ומארגן את עושר התנסויות חייו מחדש מתוך ‘מבט של יום אחרון’?
מבט של יום אחרון מאפשר את ‘קפיצת התודעה’ מהבנת הקיים רק מתוך מודלים מצומצמים, אל ראיה חדשה שמבינה שיש אפשרות להתמיר את הקיים ולגלות/ליצור מתוכו הבנות שלא היו בו קודם.
כך העבר משתנה. זהו תהליך הבונה “אני” חדש כגילוי של אינסוף.
במהלך המפגשים נעמיק בתנועות תשתית, המתאפשרות רק בתהליך החגים.
נלמד מה המשמעות של “עומק ראשית ועומק אחרית”; כיצד מקשיבים ומתמירים “עומק טוב ועומק רע”; מהם התהליכים המתאפשרים מההכרה ש”אדון יחיד מושל בכולם”(ספר יצירה).
מפגש 1: “עומק ראשית”- כיצד מתמירים את נקודת המבט של הבנת חיי, מחיי כתנועה מתגלגלת לחיי כתנועת חיים הנאצלת מעומק ראשית?
מדוע התפתחות החיים היא הולדה של ה”ראשית” שטרם הכרתי בה, ולא רק פיתוח האחרית?
מפגש 2: “עומק אחרית”- כיצד “לעדכן גרסה” ולשנות פרמטרים של תפיסת חיים?
כיצד מתוך מעמקי הראשית מתקנים את הופעת חיינו לעומק של אחרית?
כיצד החג מאפשר “מבט שני” של הקיים ומתוך כך מוליד את “עומק אחרית”, את “בית עולמנו”, את “השכל הנקנה” איתו נמשיך לנצח.
מפגש 3: “עומק טוב ועומק רע”- מהי “תשובה”? תשובה היא התהליכיות בה אנו ממשיכים את שהתרחש ושותפים מתוך מה שמתרחש לבריאה חדשה.
התשובה היא מעבר מחיים דמיוניים אל הסדר של הממשי. היא מבקשת מוכנות לקבל את חיינו כתנועה אלוהית ולא כתנועה אישית.
במהלך המפגש, נלמד כיצד להשיב ולחזור ולהשיב, את חיינו, על “הטוב והרע” למקורם. נלמד כיצד להפוך ניסיון חיים לכלי מורכב יותר של התגלות.
מפגש 4: “שאדון יחיד…”-להיכנס חזרה אל קודש הקודשים ולהיטמע ב”אוצר החיים” במה שאין בו כל סיפור, ולצאת חי.
ברוך ברנר אמן רב תחומי ומוסמך לרבנות, היה שלוש שנים עמית מחקר במרכז לתאטרון באיטליה, של הבמאי וחוקר התרבות יז’י גרוטובסקי. ניהל את מעבדת התרבות ‘ורטיגו’, וממייסדי וראשי קהילת החגים בכפר האמנות האקולוגי. השתתף בהרכבי מוזיקה מגוונים, ביים והופיע בהצגות תאטרון וסרטים. חוקר גוף ומצבי תודעה טרנספורמטיביים למעלה משלושים שנה. מורה בבתי מדרש שונים בארץ, מלמד את שפת הסוד היהודית, וחוקר ומלמד במשך שנים רבות את אמנות התפילה. מחבר הספר “מיומנו של מתפלל”(הוצאת אדרא). מנחה בכיר להתמקדות וקורדינאטור להתמקדות (מוסמך להסמיך) להתמקדות מטעם המכון הבינלאומי בניו-יורק.
דנה גניהר מנחה בכירה וקורדינאטור (מוסמכת להסמיך) מטעם להתמקדות מטעם המכון הבינלאומי בניו-יורק. מלמדת התמקדות 20 שנה, הכשירה דור של מורי התמקדות ברחבי הארץ והקימה בין היתר את התוכנית הדו-שנתית להתמקדות במרכז גוף נפש ברמת השרון, במרכז שילוב בטבעון, במרכז תמהוודה בראש פינה ועוד. מובילה את לימודי הפילוסופיה של ההתמקדות בארץ לימדה את הקורסים ‘התמקדות בתהליכי היצירה בסטודיו’ ו’חשיבה בקצה הידיעה’ (TAE) בפקולטה לארכיטקטורה בטכניון וכן מלמדת במסלול לחדשנות וליזמות במכללת תל חי. כיהנה שלוש שנים בועד המנהל של המכון להתמקדות: The International Focusing Institute.