מה קורה כששתי פרקטיקות נפגשות?

התמקדות - כחשיבה בקצה הידיעה

ברוך ברנר | דנה גניהר

In focusing and listening you are familiar with the startling intricacy that arises… Now we call it “TAE” or “thinking at the edge.”  [Gendlin]

אינו דומה המפגש הראשוני שלנו עם ההתמקדות למה שמתחולל בהמשך הדרך. ככל שאנו מעמיקים בתהליכי התמקדות, הבנה של ההתמקדות משתנה ואף כוונת הלב והאופן בו אנו מתהלכים בה מקבלים פנים חדשות. 

עם הלימוד אנו מתחילים להיחשף לכך, שההתמקדות מאפשרת פתיחה של החיים למורכבות ועושר ההולכים וגדלים, וכפי שג’נדלין קרא לתהליך ההתמקדות: חשיבת קצה. חשיבת קצה היא חשיבה המחוללת מורכבות עשירה ולא רק מודעת לה.

אנו מכירים את ה TAE כפרטיקה נפרדת. מי שלומד אותה כפי שאנו מלמדים אותה במכון יודע שמדובר בתהליך הכולל פקיחת עיניים על חיינו באופן חדש, פקיחת שפה, שינוי פרספקטיבה ומהלכים חדשים, עד כדי הבנייה של תמונת עולם חדשה שמעולם עוד לא היתה.

ה TAE במובנים מסוימים הוא שכלול של תנועות עומק הכרתיות על ידי ג’נדלין ‘הבשל’ שהוא פיתח בעקבות כתיבת הפרוסס מודל ועוד מאמרים מכוננים. זה אולי מה שההתמקדות יכולה היתה להיות אם החכמה והתעוזה שהתפתחו אצל ג’נדלין במהלך השנים היו ממשיכים לכונן אותה. 

מה היה קורה לו האדם המתמקד היה משלב את תנועות ה-TAE בתהליכי ההתמקדות שלו?

מה יהיה אם התנועות שלמדנו כמו:

what do you mean? instancing, patterning, paradoxing,  Crossing…  

ישולבו באופן מכוון בתהליך ההתמקדות? לאלו קצוות לא ידועים התהליך יפתח? חיינו יפתחו??

מזומנים להצטרף אלינו לקורס חדשני המיועד לבוגרי TAE, שנועד לחקור ולהתנסות בתנועות הללו. 

פרטי הקורס:

מיועד לבוגרי קורסי TAE בלבד

7 מפגשים בזום בימי רביעי בין 17:00-19:00 + כיתת אומן
מועד התחלה: 2.4.25
27 שעות אקדמיות
 
עלות: 1,600 ש״ח 
הנחה של 10% לנרשמים עד ה19.3.25
 
תאריכים: 2.4, 9.4, 23.4, 7.5, 14.5, 21.5, 28.5
כיתת אומן: 30.5 (10:00-14:00)
 
למידע נוסף והתייעצות:
דנה – 052-5060331

*ביטול הרשמה יתאפשר עד 14 יום מיום ביצוע העסקה בהתאם לתקנון.

למידע ופרטים נוספים:

המלצות

בתור מתרגלת ותיקה של התמקדות, שמלמדת קורסי התמקדות, ומשתמשת בהתמקדות בפועל בקליניקה הגישה עובדת לי בצורה נפלאה. הגעתי לדנה וברוך כי רציתי להבין למה, מה בהתמקדות כל כך מיוחד. רציתי לדעת מה הסיבה שהתמקדות מחוללת קסמים במקומות שגישות אחרות נתקעות. רציתי להבין גם את ההיגיון והתיאוריה מאחורי הפרקטיקה.

בתקופה קצרה יחסית, הבנתי את העקרונות החשובים והבסיסים ביותר מאחורי גישת ההתמקדות. ולא רק זה, כיום כשאני קוראת מחדש את הספרים של ג’נדלין, נוספים עומקים ורבדים נוספים להבנה שלי גם את הפרקטיקה. בעיני, זה סופר חשוב לא רק לדעת להשתמש בהתמקדות אלא להבין גם את התמונה הרחבה יותר ואת הפילוסופיה מאחורי הגישה.

בחיים האישיים שלי ובקליניקה העמקתי את האמונה ואת הבטחון בתהליך. יש לי כיום הרבה יותר יכולת “לא לדעת” בכניסה להנחיית קבוצות, לקליניקה, או לפעילות אחרת, ואמונה עמוקה שהתהליך יוביל לצמיחה ולהתפתחות.

מאד ממליצה, ביחוד למי שכבר מכיר את גישת ההתמקדות, להרחיב את היריעה. 

ד”ר שירה קליין, coordinator in training, מנחת קבוצות, מורה להתמקדות, סופרוויזרית למאמנים, מאמנת אישית וזוגית.

על המנחים

ברוך ברנר אמן רב תחומי ומוסמך לרבנות, היה שלוש שנים עמית מחקר במרכז לתאטרון באיטליה, של הבמאי וחוקר התרבות יז’י גרוטובסקי. ניהל את מעבדת התרבות ‘ורטיגו’, וממייסדי וראשי קהילת החגים בכפר האמנות האקולוגי. השתתף בהרכבי מוזיקה מגוונים, ביים והופיע בהצגות תאטרון וסרטים. חוקר גוף ומצבי תודעה טרנספורמטיביים למעלה משלושים שנה. מורה בבתי מדרש שונים בארץ, מלמד את שפת הסוד היהודית, וחוקר ומלמד במשך שנים רבות את אמנות התפילה. מחבר הספר “מיומנו של מתפלל”(הוצאת אדרא). מנחה בכיר להתמקדות וקורדינאטור להתמקדות (מוסמך להסמיך) להתמקדות מטעם המכון הבינלאומי בניו-יורק.

דנה גניהר מנחה בכירה וקורדינאטור (מוסמכת להסמיך) מטעם להתמקדות מטעם המכון הבינלאומי בניו-יורק. מלמדת התמקדות 20 שנה, הכשירה דור של מורי התמקדות ברחבי הארץ והקימה בין היתר את התוכנית הדו-שנתית להתמקדות במרכז גוף נפש ברמת השרון, במרכז שילוב בטבעון, במרכז תמהוודה בראש פינה ועוד. מובילה את לימודי הפילוסופיה של ההתמקדות בארץ לימדה את הקורסים ‘התמקדות בתהליכי היצירה בסטודיו’ ו’חשיבה בקצה הידיעה’ (TAE) בפקולטה לארכיטקטורה בטכניון וכן מלמדת במסלול לחדשנות וליזמות במכללת תל חי. כיהנה שלוש שנים בועד המנהל של המכון להתמקדות: The International Focusing Institute.

סל קניות0
אין מוצרים בסל
המשך לקנות
0
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן