בית ספר לאמנות התפילה
“התפילה היא בניית היכלות הכרתיים המאפשרים ‘עליה למעמקים’ ומתוך כך החיים עצמם מתגלים כאחרים.. למעשה איני מתפלל רק למען החיים אלא כדי ‘לדעת’ את החיים באופן אחר. זו תפילת האדם בבסיס כל התפילות.”
מתוך ׳יומנו של מתפלל׳ מאת ברוך ברנר
מהי תפילה?
התפילה כמודל חיים היא אופן של פעולה בעולם, המבקש למידה ותרגול; היא התפתחה לא רק כדי לתת מענה לחיפוש של אנשים אחר משמעות וכלים לתפילה המסורתית, אלא כמודל חיים חדש המאפשר לאדם לחיות את מלוא קומתו השלמה.
מסע של שנים רבות הבשיל לפתיחה של בית ספר לאמנות התפילה, המלמד צעדים ונותן כלים בו כל אדם יכול לפתוח את האפשרי ולהקשיב למתגלה.
המסע ניזון ממפגש עם מורים גדולים שהיוו ידע חי; העמקה בתורת הסוד היהודית; לימוד ותרגול פילוסופיה ופרקטיקות שפיתח הפילוסוף והפסיכולוג יוג’ין ג’נדלין, המלמדות את האדם להקשיב ב”גוף ראשון”; מחקר של שנים רבות בעולם האמנות שהתמקד בסוד הגוף, ההכרה והשפה, ובעיקר שותפים, חברים ותלמידים שחכמתם, כנותם ורצונם הלא מתפשר לנוע לעומק ולא להיוותר עם “בארות” חלקיים, העשיר את המרחב.
התפילה היא אפשרות ייחודית בה האדם נפתח לעומק חייו ומקשיב למה שהם מבקשים. במובן זה תפילה אינה חריגה אל העתיד, אלא אל האפשרי המתהווה. התפילה אינה פעולה המתרחשת מחוץ לקיום – אלא היא זו שיוצרת אותו. חיווטים, קשרים ויכולות נפתחים. זוהי תנועה צלולה נטולת תיאולוגיה ומתמירת חיים.
במהלך השנתיים האחרונות פורסמו במכון על שפת היש שני ספרים העוסקים בתפילה, האחד ‘מיומנו של מתפלל’ – ספר שברוך ברנר עמל על כתיבתו במהלך עשר השנים האחרונות, והשני ‘מיומנויות תפילה’ – תמלול חי ואינטראקטיבי של קורס היסוד של בית הספר לתפילה.
קורסים קרובים - בית ספר לאמנות התפילה
“להיות אדם מתפלל פירושו להיות אדם המוכן לחוש, להכיר, להפנות תשומת לב וכוונה; להקשיב, לנסח ולצרף אותיות; ואז לאפשר לכוחות העשייה להתרקם מתוך המורכבות וליצור את עצמו כמשכן לנביעה…”
(מתוך הספר ‘יומנו של מתפלל’/ברוך ברנר)
פרופ' שרה סבירי
לאה שקלאר
יעל לוי
הקורס פתח לי שערים ממשיים לכניסה אל עצמי ומשם בצעדים עדינים אל הקודש פנימה.
הוא מנביע בי הכרות חדשות במרחבי התפילה מתוך התנסות והתבוננות במעין החיים העצמי שלי.
זהו מפגש עם יהלומים תודעתיים שלוטשו בעבודה רוחנית קשובה ומדייקת.