TAE - חשיבה בקצה הידיעה

ברוך ברנר | דנה גניהר

  • מהי הידיעה הייחודית לי, והיא תרומתי לעולם?
  • מה נוצר כשמתמקדים על הבנות העומק של חיינו, ולא רק על בעיות ואתגרים?
  • כיצד מה שהניע את חיי עד כה, מקבל משמעות עומק חדשה מתוך היכולת לנסח אותו?
  • כיצד ניסיון חיינו ‘בגוף ראשון’ הופך למומחיות?
  • מהי חשיבה? מהי חשיבה אישית? כיצד אדם חושב ב”גוף ראשון” את חייו?
 
אנו רגילים ‘לחשוב החוצה’, לפנות למקורות שכבר כתובים ומנוסחים כדי להעשיר את עצמנו, ומבלי לשים לב אנו מוותרים על היכולת הטבעית של כל אדם לפנות למקור ידע פנימי עשיר ולחשוב אותו. לעיתים אנו חשים שאנחנו לא מבינים או יודעים מספיק כדי ליצור ידע בעל משמעות לעולם או אין לנו את  הכלים איך להגיע ‘למעיין חיינו’ ולחלוק אותו עם אחרים. גם אם בחיי היום יום ובפרקטיקה שלנו אנו עושים דברים נהדרים, פעמים רבות זה נשאר איתנו, כידע לא מנוסח.
 
TAE היא תיאוריה ופרקטיקה שפיתח פרופ’ יוג’ין ג’נדלין, שמטרתה לעזור לכל אדם בתהליכי היצירה של הייחודי לו. בבסיס הגישה ההנחה שהייחודי שמופיע דרכך ושעסקת בו שנים רבות, אינו רק משמעותי לך אלא הוא גם תרומתך לעולם – וככזה ממתין שתיצור לו שפה ומודל.
זהו קורס בו העבודה מתרחשת בקבוצה, בזוגות ובעבודה אישית המלווה על ידי צוות המנחים ואסיסטנטים בעלי נסיון. מוזמנים להצטרף למסע, ללימוד של פרקטיקה נוספת של ג’נדלין הקשורה במהותה ומאירה באור חדש גם את פרקטיקת ההתמקדות.
 
מהי מומחיות?
TAE מזמין אותנו לחשיבה חדשה על תחום המומחיות שלנו. “מומחיות”  היא האופן בו “תחום עיסוקי” ומגעי המקצועי עם העולם הופך למרחב בעל משמעות אישית- זהו המקום בו טביעת נשמתי מופיעה בעולם. “מומחיות”  אינה רק תוצאה, פרי נסיון של שנים, אלא היא נולדת מתוך צעדי פיתוח והמשגה של האופן הייחודי בו אני פועל בעולם. זו פעולה המבקשת התבוננות דקה במה שאני באמת עושה ומכוסה בשפת הז’ארגון של התחום המקצועי שלי. “מומחיות” אינה מבקשת רק לנסח את הידוע, אלא אף את המורכבות המבקשת להתגלות, דברים שמעולם לא “חשבתי” או “החשבתי” אותם. 
 
אין צורך להגיע לקורס עם רעיון או פרויקט לחקירה, מטרת הריטריט המקדים היא לגלות ולבחור נושא לקורס.
 

פרטי הקורס:

14 מפגשים בזום בימי רביעי בין 16:00-19:00, ובנוסף: ריטריט מקדים וסדנה סוגרת פנים אל פנים.
מועד התחלה: 26.10.23

הריטריט המקדים יערך בתאריכים 26-27.10.23 ברחוב ההדס 82 בתל מונד,
יום ה’ בשעות 10:00-17:00 ויום ו’ בשעות 9:00-13:30

עלות: 3,740 ש״ח (הנחה לסטודנטים)
 
תאריכים: 26-27.10 (ריטריט פותח), 1.11, 8.11, 15.11, 22.11, 29.11, 6.12, 20.12, 27.12, 3.1, 10.1, 17.1, 24.1, 31.1, 7.2, 9.2 (סדנת סיום)
 
למידע נוסף והתייעצות:
דנה – 052-5060331

*ביטול הרשמה יתאפשר עד 14 יום מיום ביצוע העסקה בהתאם לתקנון.

למידע ופרטים נוספים:

המלצות תלמידים

דני שראל פסיכולוג קליני:

“קורס נפלא! שהפגיש אותי שוב ושוב עם אזור הדמדומים של החשיבה שלי, שבו מתעורר הספק אם מה שאני חושב שאני כבר יודע אולי חוסם אותי מללמוד משהו חדש, ומה שאני מתייחס אליו כאי ידיעה הוא משהו שאני בעצם יודע באופן כלשהו, אלא שלא מצאתי לו מלים.
…השהייה החוזרת באזור הזה והיציאה ממנו בכל פעם דרך צעד TAE מאתגר אחר ובאמצעות התמקדות, הולידו גילויים, הצמיחו מלים ודמויים, שהפתיעו ושמחו אותי. מומלץ בחום!”

רחל גץ סולומון, חוקרת:

“הקורס פתח לי עיניים ולב והמון חלונות אל מחוזות של שפה וחוויה, נרחבים, עמוקים ומרתקים.
אני מרגישה שהקורס הזה הוא חובה עבור תלמידי מחקר. ממש מקפצה לחקירה, לביצוע מחקר ולכתיבה.”
איתי טל – במאי, מפיק ותסריטאי:
“אחד הקורסים הטובים והמשמעותיים ביותר שעשיתי בחיי. אני חושב שכל אחד ובפרט יוצרים ואמנים צריכים לעשות קורס כזה, לפחות פעם אחת…העידוד להישאר ולשהות ב”לא ידוע” ועובדת היותו של הקורס מאד פרקטי, עזרו לי לפצח שוב ושוב דמויות וקווי עלילה בכל אחד מהמפגשים.”
רונית בר אילן, רעיונאית וממקדת:
“הקורס מאפשר לי להישען ולצאת לתוך ה-wilderness של החקירה…אפשר לחשוב את הכל.”
טלאל – מהנדס מחקר ופיתוח:
“קורס חובה מתקדם לכל מי שלמד/ה התמקדות ורוצה להעמיק את החיפוש העצמי ואת החיפוש בכלל למחוזות עמוקים בנפש האדם, ולמי שחפץ לפתח את אופני החקירה בשדה שמעניין אותו/ה בחיים.”
רוני ויינברגר, מנחה בשיטת תקשורת מקרבת:

“בשנים עשר השבועות האחרונים היינו נפגשים וירטואלית מדי יום רביעי אחה”צ למספר שעות ומתקדמים צעד אחד צעד בתהליך הגילוי והיצירה המרתק המבוסס על מודל ה-TAE שפיתח ג’נדלין.

התהליך היה משמעותי מאוד עבורי והשפיע לא מעט על ההתנהלות והתפיסה שלי בתקופה הזו.
זהו אינו תהליך “יבש” שבו לומדים על משהו חיצוני מאתנו אלא תהליך דינמי מרתק (לפעמים מפתיע ומרגש, לפעמים תקוע ומתסכל) של גילוי ויצירה, עם אינטראקציה מתמדת במשולש הכולל אותנו, את הנושא ואת העולם.”

חן עין הבר, מייסדת שותפה של “פשטות” – מרכז ללימודי פסיכותרפיה מבוססת נשימה והתמקדות F.O.B.P, וקאורדינטורית בהתמקדות: 

“אחרי הרבה מאוד שנים שלי בתוך ההתמקדות ונגיעות קלות ב TAE, החלטתי להעמיק באפשרות של כניסה אל מחוזות של ידע וחשיבה, המגיעים מתוך חיבור לתחושה המורגשת. הגעתי עם הרבה סקרנות וענין, ולאורך הלימוד והתרגול הללו הלכו וגברו.
חשיבה בקצה הידיעה מבקשת מאיתנו לצאת מ.. ולשבור את דפוסי החשיבה הרגילים, זו אמנות בפני עצמה, כך גם הלימוד שלה. דנה וברוך הובילו את הדרך בהרבה רגישות ויצירתיות. באמצעות התרגולים חוויתי כל פעם מחדש, איך מתוך מה שנראה כבר מובן או סגור, נפתח עוד עושר חדש מתוך גוף הידע שלי, ונוצרה לי שפה חדשה שמתארת ומחייה את אופן העבודה והתמיכה שלי. שפה ומודל שאני ממשיכה לפתח וליצור מתוך הידע החי שממשיך להתקיים בתוך העשייה שלי.”

על המנחים

ברוך ברנר אמן רב תחומי ומוסמך לרבנות, היה שלוש שנים עמית מחקר במרכז לתאטרון באיטליה, של הבמאי וחוקר התרבות יז’י גרוטובסקי. ניהל את מעבדת התרבות ‘ורטיגו’, וממייסדי וראשי קהילת החגים בכפר האמנות האקולוגי. השתתף בהרכבי מוזיקה מגוונים, ביים והופיע בהצגות תאטרון וסרטים. חוקר גוף ומצבי תודעה טרנספורמטיביים למעלה משלושים שנה. מורה בבתי מדרש שונים בארץ, מלמד את שפת הסוד היהודית, וחוקר ומלמד במשך שנים רבות את אמנות התפילה. מחבר הספר “מיומנו של מתפלל”(הוצאת אדרא). מנחה בכיר להתמקדות וקורדינאטור להתמקדות (מוסמך להסמיך) להתמקדות מטעם המכון הבינלאומי בניו-יורק.

דנה גניהר מנחה בכירה וקורדינאטור (מוסמכת להסמיך) מטעם להתמקדות מטעם המכון הבינלאומי בניו-יורק. מלמדת התמקדות 20 שנה, הכשירה דור של מורי התמקדות ברחבי הארץ והקימה בין היתר את התוכנית הדו-שנתית להתמקדות במרכז גוף נפש ברמת השרון, במרכז שילוב בטבעון, במרכז תמהוודה בראש פינה ועוד. מובילה את לימודי הפילוסופיה של ההתמקדות בארץ לימדה את הקורסים ‘התמקדות בתהליכי היצירה בסטודיו’ ו’חשיבה בקצה הידיעה’ (TAE) בפקולטה לארכיטקטורה בטכניון וכן מלמדת במסלול לחדשנות וליזמות במכללת תל חי. כיהנה שלוש שנים בועד המנהל של המכון להתמקדות: The International Focusing Institute.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן